• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • Wereldregio: ZSC’62 en Duiveland ‘groeien’ steeds meer naar elkaar toe

  22 apr 2018
 • Geflatteerd of niet, Duiveland kreeg wederom een flink pak slaag van ZSC’62. En weer beëindigden de Oosterlanders, gelijk aan het duel in Scharendijke, de wedstrijd met tien man. Dat voordeel buitte ZSC’62 overigens goed uit: 1-5.

  Kon je de overwinning van begin december in Scharendijke nog betitelen als een positieve uitzondering, de zege van zaterdag op het Oostersportpark past naadloos in een rijtje van positieve uitslagen die ZSC’62 sinds de spectaculaire zege op koploper Krabbendijke heeft neergezet. Daarna werd er namelijk knap gewonnen bij Kogelvangers en kaapte ze een punt weg bij De Jonge Spartaan. De drie ‘Oosterlandse’ punten brengen ZSC’62 nog niet uit de gevarenzone, maar in deze vorm is er wel alle vertrouwen daar uit te geraken. De kans dat het elftal van trainer John Tahapary rechtstreeks naar de vierde klasse degradeert, is na zaterdag ook kleiner geworden. Al ligt dat gevaar nog altijd op de loer.
  In een wat mindere mate wordt het ook gevaarlijk voor Duiveland. Desalniettemin moet de formatie van scheidend trainer Anne Smit wel op haar tellen passen om de gevarenzone te omzeilen. Na zaterdag is zijn ploeg elfde op vier punten van de twaalfde stek, waar nu ZSC’62 staat. De twaalfde en dertiende plaats betekenen na 26 wedstrijden in de derde klasse B het afwerken van promotie/degradatieduels. Dan kan het aan het einde van deze competitie zomaar haasje over zijn tussen de twee derdeklassers van Schouwen-Duiveland.
  De Oosterlanders hadden tegen ZSC’62 een flinke stap kunnen maken om zich al redelijk veilig te kunnen voelen. In het eerste deel van het eerste bedrijf was Duiveland zeker de meerdere van ZSC’62. Deze ploeg had niet zoveel in te brengen. Zo had Leen Dooge in de eerste twintig minuten twee goede mogelijkheden op zijn schoen. Zeker zijn tweede kans had een doelpunt moeten opleveren. Er was bijna een halfuur verstreken voordat ZSC’62 iets van zich laat horen. Een kans, nou ja een kans, waarbij Nicky van der Velden zich knap vrij maakte en onberispelijk tegen de touwen achter doelman Simon de Bruine schoot, betekende 0-1.
  Hierna was de thuisploeg het wel even kwijt en kreeg ZSC’62 goede mogelijkheden op meer treffers. Vijf minuten voor rust verdubbelde ZSC’62-topscorer Robin Provoost de marge in Oosterland. Hij knikte een voorzet van Mike de Voogd goed binnen. Vlak voor rust bracht Dooge de spanning terug na en een niet te missen voorzet van Dylan van Klinken. Direct na rust had Duiveland de derby weer naar zich toe kunnen trekken, maar lukte het Luuk van Duijn tot twee keer niet te scoren. ,,Ik vond dat we gewoon de bovenliggende partij waren", zei Duivelander Robbert de Bruine. ,,Ondanks dat we niet heel goed voetbalden, hoor. We moeten gewoon die 2-2 maken."
  Na een uur spelen kantelde de wedstrijd in het voordeel van ZSC’62. Rudi Koster zag zijn tweede gele kaart omdat hij Provoost volgens de scheidsrechter onreglementair ophield. De daaruit volgende vrije trap mikte De Voogd op het hoofd van Justin Vaane bij de tweede paal: 1-3. Smit reageerde onmiddellijk door twee ervaren maar langdurig geblesseerden, Ronald Zwager en Leen IJzelenberg, in te brengen om het tij alsnog te keren. Echter, met een man minder, een 1-3-achterstand en nog een halfuurtje op de klok was het allemaal tegen beter weten in.
  De Bruine: ,,De rode kaart kantelt de wedstrijd. Toen was het over en uit. Dat heeft ook met kwaliteit te maken. We creëren veel minder dan normaal. Ook vanwege blessures. Het zit gewoon even niet mee en dan krijg je zulke wedstrijden."
  Dat het uiteindelijk 1-5 werd, was volgens De Bruine ‘een gevolg van’. Die laatste twee goals van ZSC’62, ja, die geloofde hij wel. De flinke score vond ZSC’62’er Michiel Schipper niet eens geflatteerd. ,,Thuis hadden we van Duiveland gewonnen. We zitten nu in een lekkere flow", doelde de middenvelder op de huidige, goede reeks. ,,We hebben vertrouwen. We wisten gewoon dat we deze gingen winnen."
  Schipper en zijn teamgenoten denken na de zege in Oosterland zelfs dat ze de nacompetitie om lijfsbehoud kunnen ontlopen. ,,We kunnen iedereen pakken." De Bruine toonde zich op een andere manier strijdbaar. ,,Het ligt nu vrij dicht bij elkaar. We moeten nu elke week volle bak om niet in een eventuele nacompetitie te komen. Dat zou wel heel erg zijn."

  Bron: Wereldregio zaterdag 21 april 2018