• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • Wereldregio: ZSC’62 en Duiveland ‘groeien’ dichter naar elkaar.

  29 apr 2018
 • Het houdt maar niet op met de goede reeks van ZSC’62. Tegen Rillandia werd de vierde zege in vijf duels geboekt. En met overtuiging: 6-1.

  Omdat Duiveland zaterdag tijdens dit inhaalweekeinde met 1-3 van Kogelvangers verloor, is de gevarenzone weer dichterbij gekomen. De Oosterlandse formatie van trainer Anne Smit staat nog steeds elfde met 24 punten, maar ziet ZSC’62 tot op een punt naderen. Voor de duidelijkheid: plaats twaalf en dertien betekenen nacompetitie om lijfsbehoud. Met de ruime zege op de Rillanders heeft ZSC’62 rechtstreekse degradatie wel zo goed als afgewend, al zou het in theorie nog kunnen. ,,We zitten in de flow", constateert ZSC’62-coach John Tahapary. ,,We spelen gewoon goed en geven niet veel weg. De score zit dan mee in zo’n wedstrijd. Mike de Voogd soleerde al na vier minuten langs drie man en schoot simpel binnen."
  Bij Duiveland was de pijp zaterdag ronde de 65e minuut ver leeg. ,,Daarvoor was het gewoon goed", vond Ronald Zwager, één van de spelers. ,,Daarna werd het ongelukkig en geflatteerd 1-3, maar dat is natuurlijk altijd in deze situatie. Het belangrijkste is dat er wel beleving en voetbal in zat. Hierdoor is het niet kansloos. Per week bekijken maar", doelde hij ook op de stand die weer penibeler voor zijn ploeg is geworden.
  MZC’11 had in de wedstrijd in en tegen Oostkapelle volop kansen om de wedstrijd te beslissen. Echter, de spitsen Sander Backx en Masoud Osmanie vergaten de doelpunten te maken in een goed duel van Zierikzeese zijde. Voor MZC’11 blijft het tot het einde spannend waar het schip strandt. Zelf staat ze achtste, maar het verschil met de nummer twee, de Oostkapelle, bedraagt slechts vier punten. Voor de meeste ploegen in deze afdeling, waarin De Meeuwen bijna kampioen is, staan er nog vijf duels op de rol.

  UITSLAGEN (inhaalduels)
  ZATERDAGVOETBAL
  Eerste klasse B:
  Bruse Boys-SHO 1-4 (1-2 e.d. Hooi)

  Tweede klasse E:
  Oostkapelle-MZC’11 0-0

  Derde klasse B:
  ZSC’62-Rillandia 6-1 (1-0 Mike de Voogd, 2-0 Jos Erades, 3-0 Robin Provoost, 4-0 Nicky van der Velden, 5-0 Jean-Paul van der Weele, 6-0 Robin Provoost)
  Duiveland-Kogelvangers 1-3 (1-0 Robbert de Bruine)

  Vierde klasse A:
  SKNWK-Hoedekenskerke 2-1 (1-0 Robbert Uijl, 2-0 Machiel Schot)
  FC De westhoek-Jong Ambon 3-1 (1-0 Gijs van Duijvenbode, 2-0 Jelle Boogerd, 3-0 Gijs van Duijvenbode

  Bron: Wereldregio zaterdag 28 april 2018