• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • FC De Westhoek ‘pakt’ primeur: winnen van Duiveland.

  FC de Westhoek heeft zichzelf een prachtige primeur bezorgd door als eerste ploeg dit seizoen Duiveland te verslaan. En dat na een 0-2-achterstand.

  Met een 0-2-voorsprong en nog een halfuur te gaan leek er zaterdag op sportpark Van Zuijen weinig aan de hand voor koploper dat tot 16 februari nog geen punt had gemorst in de vierde klasse B. Met de 1-2 via Lennart Padmos werd het toch weer een wedstrijd en kroonde Kevin Veerhoek zich in de slotfase tot matchwinnaar. Hij scoorde de 2-2 en 3-2 voor FC De Westhoek (foto), dat na de zege nog wel op acht punten van de Oosterlandse lijstaanvoerder staat. Daar tussenin staat Vrederust op vijf punten van de ploeg van trainer Rohan de Geus. De Goesenaar wilde geenszins panikeren over de eerste nederlaag van het seizoen 2019/2020. ,,In de eerste helft hadden we verder voor kunnen staan in plaats van 0-2. In de tweede helft werden we ook afgetroefd op felheid." Collega Steven Seedo: ,,In de tweede helft zijn we de bovenliggende partij. Wij zitten er kort op en winnen duels en uiteindelijk de wedstrijd. Dit is leuk voor de spelers. Het publiek was de winnaar. Die heeft een leuke wedstrijd gezien".
  Collega-vierdeklasser SKNWK leverde een hele slechte eerste helft af tegen Stavenisse, maar hield fortuinlijk genoeg toch nog een punt over aan de wedstrijd. ,,Het was drie keer niets", zag SKNWK-coach Ralph Zegers. ,,Ik schaamde me gewoon een beetje. Bij 0-3 miste Stavenisse nog een penalty." Na rust bracht de oefenmeester Remco van den Berge, die vanwege een disciplinaire reden ?? hij was toch gaan zaalvoetballen ?? op de bank moest plaats nemen, in plaats van verdediger Remon de Jonge. Met deze omzetting ging SKNWK met drie spitsen spelen en achterin één op één. Dit pakte goed uit met de 3-3 tot gevolgd. ,,Stefan Vermeer kopte daarna nog op de lat, maar dat was niet verdiend geweest."
  Gezien het aantal spelers dat ZSC’62 miste, kwamen de Scharendijkenaren tegen Wieldrecht, de nummer twee van derde klasse B, nog redelijk voor de dag in de eerste helft. De 3-0 vlak na rust betekende wel een soort van einde wedstrijd voor ZSC’62.
  Op een ‘verschrikkelijk’ veld liep MZC’11 in Axel tegen de meest minieme nederlaag tegen de gelijknamige ploeg aan. Gezien deze omstandigheden hanteerde de Zierikzeese formatie wat vaker de lange bal maar in kansen resulteerde dat niet in de eerste helft waarin ook de thuisploeg weinig creëerde. Na de 1-0 in de 63e minuut werd Rody Vermue er in de spits bijgezet. Weer kwamen er veel lange ballen wat een hele goede kans voor Tim de Looze opleverde. In blessuretijd werd Jesse van der Linden gevloerd in het Axelse strafschopgebied maar bleef een penalty uit voor MZC’11. ,,Het was eigenlijk een 0-0- of een 1-1-wedstrijd", sprak Dennis Kempen, die deze zaterdag de honneurs voor hoofdcoach Edwin Kriens waarnam. ,,De gelukkigste heeft gewonnen."

  UITSLAGEN
  ZATERDAGAMATEURS
  Tweede klasse E:
  Bruse Boys-DBGC 3-2 (1-0 Rick Jonker, 2-0 en 3-0 Michel Maaskant)
  FC Axel-MZC’11 1-0

  Derde klasse B:
  Wieldrecht-ZSC’62 5-0

  Vierde klasse B:
  WIK’57-Hansweertse Boys 1-2 (1-2 Bart van de Velde)
  SPS-Brouwershaven 3-1 (3-1 Patrick Berrevoets)
  FC De Westhoek-Duiveland 3-2 (0-1 Robbert de Bruine, 0-2 Joran Maliepaard, 1-2 Lennart Padmos, 2-2 en 3-2 Kevin Veerhoek)
  SKNWK-Stavenisse 3-3 (1-3 en 2-3 Jarno van Nieuwenhuize, 3-3 Rene Verschoor)

  Bron; Wereldregio zaterdag 16 februari 2019