• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • Wereldregio: Duiveland na kansloos verlies veroordeeld tot ‘Smerdiek’.

  27 mei 2018
 • Een kleine twee weken heeft Duiveland om zich optimaal op te laden voor en voor te bereiden op Smerdiek, de enige tegenstander in de nacompetitie.

  Bij winst is het behoud in de derde klasse veilig gesteld. De Oosterlandse ploeg werd zaterdag veroordeel tot die extra ‘barrage’ vanwege het smadelijke en kansloze 8-0 verlies bij kampioen Krabbendijke en de 7-4-winst van ZSC’62 op DHV. Hierdoor heeft ZSC’62 na 26 duels een puntje meer over het seizoen 2017/2018. Duiveland-Smerdiek is 9 juni op het Oostersportpark.
  Bij het uit de eerste klasse gedegradeerde Bruse Boys nam Yarick Dorst afscheid met een heerlijke en benutte vrije trap van zo’n 25 meter, maar kon nier voorkomen worden dat er met 1-2 werd verloren van Delta Sport. ,,Het was zomeravondvoetbal en geschutter achterin van beide kanten", zag Bruse Boys-coach Marco Groeneveld. ,,Bij rust had het wel 5-2 voor ons kunnen staan. Achteraf was een gelijkspel verdiend geweest." Ook bij tweedeklasse MZC’11 nam een vertrekkende speler afscheid met een goal. Martijn van Grunsven benutte een strafschop, maar zag de Zierikzeese formatie ook met 2-1 verliezen (bij Arnemuiden). MZC’11 kreeg volop kansen het seizoen winnende af te sluiten.
  Ook Perry Snoep, trainer van SKNWK, sprak van zomeravondvoetbal. Voor rust was SKNWK beter, na de pauze Jong Ambon in een open wedstrijd. FC De Westhoek had in haar laatste wedstrijd weinig te duchten van Colijnsplaatse Boys, maar vergat, zoals het hele seizoen het geval, meer te scoren en dus uit te lopen. ,,We hebben het conditioneel uitgespeeld", zei trainer Steven Seedo van FC De Westhoek.

  UITSLAGEN
  ZATERDAGVOETBAL
  Eerste klasse B:
  Bruse Boys-Deltasport 1-2 (1-2 Yarick Dorst)

  Eerste klasse E:
  Arnemuiden-MZC’11 2-1 (1-1 Martijn van Grunsven (penalty)

  Derde klasse B:
  Krabbendijke-Duiveland 8-0
  ZSC’62-DHV 7-4 (1-0 en 2-0 Robin Provoost, 3-0 Nicky van der Velden, 4-0 Robin Provoost, 5-1 Justin Vaane, 6-4 Robin Provoost, 7-4 Mike de Voogd)

  Vierde klasse A:
  WIK’57-Patrijzen 0-6
  SKNWK-Jong Ambon 3-2 (1-0 Machiel Schot, 2-0 Jarno van Nieuwenhuize, 3-1 Dion de Jonge)
  Colijnsplaatse Boys-FC De Westhoek 1-3 (0-1 Delano Westerink (penalty), 1-2 en 1-3 Lennart Padmos)

  Bron: Wereldregio zaterdag 26 mei 2018