• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • Duiveland haalt Brouwershaven door gehaktmolen.

  De tien doelpunten die koploper Duiveland deze week werden ‘afgenomen’ door de terugtrekking van Hansweertse Boys, zijn op een niet zachtzinnige wijze op sportpark Onder de Molen weer ‘teruggepakt’.

  Het arme Brouwershaven, na het wegvallen van Hansweertse Boys uit de competitie van de vierde klasse B de rode lantaarndrager, kreeg een Duivelandse storm over zich heen die pas bij 0-12 ging liggen. Spits Joran Maliepaard scoorde er met vijf treffers lustig op los. Met het dozijn vol evenaarde Duiveland haar eigen hoogste score tegen Vosmeer, thuis op 1 december 2018. Op het Oostersportpark verloor Brouwershaven ook met dubbele cijfers: 10-0 op 20 oktober van hetzelfde jaar.
  Enkele kilometers verderop had FC De Westhoek, de nummer twee, ook al weinig problemen met een andere zwakke broeder uit 4B. WIK’57, dat compleet kon aantreden, verloor met 6-1.
  ZSC’62 boekte in de derde klasse B een minimale maar keurige uitzege op De Fendert. Mike de Voogd werd in de tiende minuut matchwinnaar in een volgens ZSC’62-trainer John Tahapary echte ‘vechtwedstrijd’. Na de goal van De Voogd kwamen de Scharendijkenaren nagenoeg niet in de problemen. Een geweldige safe van Robin Dekker behoedde ZSC’62 voor de gelijkmaker. Hierna kregen Nicky van der Velden en Robin Provoost kansen op de toch al verdiende winst.
  In en tegen Serooskerke was MZC’11 de betere ploeg. ,,Maar hebben we te weinig afgedwongen", voegde MZC’11-coach Edwin Kriens er aan toe. Na de 1-1 speelde de Zierikzeese formatie ‘alles op alles’ tegen de nummer vier van tweede klasse B, maar lukt het niet een tweede treffer te maken. Daarin slaagde Serooskerke, nadat MZC’11-speler Melchior Coolbergen direct rood kreeg, wel op een dramatisch slecht veld met een straffe wind erover heen.
  De andere tweedeklasser namens Schouwen-Duiveland, Bruse Boys, won ook met 2-1 na overigens een heel slecht begin. Na twintig seconden kwam tegenstander Arnemuiden al op 0-1. Uit een ingooi van Marco Ketting en verlengen van Michel Maaskant maakte Domenique van den Berge gelijk. Dezelfde Bruenaar werd met 2-1 de matchwinnaar: hij maakte toen Arnemuiden een kwartiertje met tien man speelde, een ouderwetse frommelgoal in de 91e minuut. ,,Ik had al vrede met 1-1, maar de gelukkigste heeft gewonnen", aldus Bruse Boys-coach Marco Groeneveld, die het veroveren van de drie punten als een teamprestatie betitelde. Net als drie weken geleden was er op de Zeeuwse velden nauwelijks goed voetbal mogelijk vanwege de keiharde wind. ,,In de tweede helft hebben we gezien de omstandigheden prima gevoetbald. Arnemuiden vond ik voor rust iets beter. Ze hadden iets meer drive dan wij."

  UITSLAGEN
  ZATERDAGAMATEURS
  Tweede klasse E:
  Bruse Boys-Arnemuiden 2-1 (1-1 en 2-1 Domenique van den Berge)
  Serooskerke-MZC’11 2-1 (1-1 Tim de Looze)

  Derde klasse B:
  De Fendert-ZSC’62 0-1 (0-1 Mike de Voogd)

  Vierde klasse B:
  Brouwershaven-Duiveland 0-12 (0-1 en 0-2 Joran Maliepaard, 0-3 Thijs Rentier, 0-4 en 0-5 Joran Maliepaard, 0-6 Ronald Zwager, 0-7 Joran Maliepaard, 0-8 Luuk van Duijn, 0-9 Dylan van Klinken, 0-10 Leen IJzelenberg, 0-11 Robbert de Bruine, 0-12 Ronald Zwager)
  FC De Westhoek-WIK’57 6-1 (1-0 Kevin Veerhoek, 2-0 Gijs van Duijvenbode, 3-0 Swen Monster, 4-0 Andres Jonker, 5-0 Wilco Jochem, 6-0 Kevin Veerhoek, 6-1 Ramon den Boer)
  Rillandia-SKNWK 1-1 (1-1 Robbert Padmos)

  Bron; Wereldregio zaterdag 9 maart 2019