• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • Wereldregio: Degradatie Duiveland: “Het komt niet uit de lucht vallen”

  20 jun 2022
 • Ronald Zwager legde de vinger na de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Zaamslag op de zere plek.

  ,,Je komt op 1-1 en een minuut later geef je het weg.” Enigszins gechargeerd daarna: “Dat heb je dit seizoen al honderd keer gedaan. Het komt niet uit de lucht vallen. Het is zo broos. Van de ene kant kunnen we heel goed voetballen, van de andere kant is het zo lek als een mandje. Je loopt continu achter de feiten aan.” Ploeggenoot Leen IJzelenberg, die zaterdag net als Zwager zijn laatste wedstrijd voor Duiveland speelde: “We hebben het eerder in het seizoen laten liggen en we zijn nog best wel weerbaar geweest. Verdedigend laten we soms steekjes vallen op verkeerde momenten”. Thijs Rentier, die de 3-3 op zijn schoen had, zag het weinig anders. “Uiteindelijk laat je het eerder in het seizoen liggen. Wanneer het dan op zo’n pot aankomt, dan is het de vorm van de dag.”
  Coach Rohan de Geus, die de club na vier seizoenen verlaat: “We begonnen te laat en hadden meer de diepte moeten zoeken. We waren zelf niet goed genoeg en zij leggen er meer energie in”. IJzelenberg: “We waren de hele wedstrijd niet de mindere maar op verkeerde momenten laten we het liggen. Dit was een finale en dan kan het alle kanten op. Het is echt geen ploeg waarvan we hoeven te verliezen”. Rentier stipte de pechfactor aan. ,,We hebben genoeg kansen gehad om in ieder geval ook drie keer te scoren. Zij waren de gelukkigste. We hadden een plan en daar ga je voor. Het was een wedstrijd op zich. Ja, alle voetbalclichés komen uit de kast. Maar ook complimenten naar de hun keeper.” Dat moest Zwager ook onderkennen. “Hij haalde er ballen uit, dat doet-ie waarschijnlijk nooit meer.”
  Blijft over een verre van gewenste uitkomst: terug naar de vierde klasse na drie jaar. IJzelenberg: “Het is echt wel zuur om zo af te sluiten”. Rentier: “De vierde klasse. Wat ik daar van vind, weet ik nog niet. Het is nu ontzettend kloten”. De Geus, die vier jaar geleden met Duiveland in de vierde klasse begon: ,,Ik vind het ontzettend vervelend om zo af te sluiten. Ik heb het er wel zwaar mee. Zo wil je de ploeg niet achterlaten. Ik hoop dat ze een normaal seizoen tegemoet gaan en voor andere weekeinden weg kiezen. Het is wat het is, maar anders hadden we hier niet gestaan.”

  Bron: Wereldregio zateredag 18 juni 2022