• Voorbeschouwing Duiveland 1 - ZSC'62 1

19 apr 2018
  • Afgelopen zaterdag speelden de teams van SV Duiveland maar liefst 3 derby’s thuis en alle drie de wedstrijden werden door de geelzwarten gewonnen. Hopelijk heeft dit goede voorbeeld van het 2e, het 4e en onze dames het eerste elftal geinspireerd om vandaag tegen ZSC’62 te laten zien waar toe het in staat is.

Afgelopen week tegen de Fendert werd vrij kansloos verloren door een tam Duiveland. De thuiswedstrijden in de weken daarvoor tegen DHV en Wieldrecht lieten een beter beeld zien. Duiveland was niet minder dan de tegenstander en toonde inzet en passie. Die beleving zal deze zaterdag zeker nodig zijn tegen ZSC’62 wat afgelopen weken op stoom is gekomen. Eerst werd onbedreigd koploper Krabbendijke op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd, vervolgens werd gewonnen van Kogelvangers en gelijk gespeeld tegen De Jonge Spartaan.

Bovendien heeft Duiveland nog wat goed te maken gezien de smadelijke nederlaag in de uitwedstrijd waar ZSC’62 optimaal gebruik maakte van zijn sterke wapens en bovendien ons vlaggeschip de wedstrijd eindigde met 9 man door een curieuze rode kaart en een, naar later bleek, ernstige blessure van Ronald Zwager. Ronald maakte pas afgelopen week weer de eerste minuten in het 2e elftal.

We hopen op een mooie wedstrijd en natuurlijk op drie punten voor Duiveland. Die punten zijn nodig om afstand te houden met de onderste regionen. De stand is nog steeds zo dat bij verlies de onderkant van de middenmoot het lot is van Duiveland. Bij winst kan Duiveland zomaar weer half in het linkerrijtje komen. Er staat dus genoeg op het spel en het thuispubliek wil natuurlijk ook graag aan zijn trekken komen.

Balsponsor deze week is Krelloprint, de zaak voor al uw drukwerk. We willen Jordi bedanken voor deze sponsoring.