• Voorbeschouwing Duiveland 1 - Wieldrecht 1

6 apr 2018
  • Het blijft spannend in de 3e klasse B. Niet echt voor wat betreft de koppositie die stevig in handen is bij Krabbendijke, en ook onderin lijkt er wat afstand te ontstaan voor wat betreft de onderste 3 plekken waar VVC’68, Rillandia en ZSC’62 staan. Nee de spanning concentreert zich vooral op de middenmoot waar Duiveland in staat. Belangrijk dus om de punten te blijven pakken wat deze week zeker geen gemakkelijke opgave zal zijn. Wieldrecht is een erkend sterke tegenstander die momenteel redelijk veilig op de 3e plek staat en nog uitzicht heeft op de 2e plek.

De uitwedstrijd bij Wieldrecht werd met 3 - 1 verloren door Duiveland wat zeker een goede partij speelde. Wieldrecht bleek echter te sterk waarbij met name de snelle aanvallers voortdurend voor dreiging zorgden. Na 2 rode kaarten (2x2 geel) kon Duiveland in de slotfase geen vuist meer maken en was de zege uiteindelijk terecht voor Wieldrecht. Belangrijk voor Duiveland zal zijn of het een oplossing weet te vinden waarbij de snelle spitsen aan banden worden gelegd en er gezorgd wordt voor voldoende rugdekking. In trainerstermen klinkt dat vaak als compact spelen, inzakken en ruimtes klein houden. Populair gezegd ook wel de bus parkeren. Daarnaast zal Duiveland zelf de waarschijnlijk beperkte hoeveelheid kansen moeten benutten. Met alleen verdedigen gaat het niet lukken dus waar mogelijk zal Duiveland ook moeten durven voetballen.

Afgelopen week wist Duiveland op een slecht bespeelbaar veld met 2 - 1 te winnen van DHV. Wieldrecht won eenvoudig van WHS met 3 - 0. We hopen deze week op een leuke aantrekkelijke wedstrijd waarbij de punten op Oosterland blijven.

Balsponsor deze week is Snippenberg Transport waarvoor we Aad hartelijk willen bedanken.