• Start nieuwe seizoen en corona update !

28 aug 2020
  • De vakanties zitten er inmiddels (bijna) op, de eerste oefenwedstrijden voor het nieuwe voetbalseizoen zitten er alweer op en gaan we morgen,zaterdag 29 augustus 2020,  starten met de bekercompetitie. Ook zijn ouders en bezoekers gelukkig weer welkom op het sportpark.

Aangezien we nog steeds gebonden zijn aan spelregels vanwege het Covid-19 virus hebben wij een aantal huisregels waar we ons allen aan dienen te houden op ons sportpark. Onder andere voor de kantine en kleedkamers zijn er een aantal aanvullende afspraken van kracht.
    Lees onderstaande afspraken goed en neem de regels hiervoor in acht. Mocht dit, per ongeluk, een keer niet gebeuren, spreek elkaar er gerust op aan!

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.

• Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).

• Vermijd drukte.

• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van ons sportcomplex.

• Schud geen handen.

• Spelers en staf: voorafgaand aan de wedstrijd, training en tijdens rustmomenten dienen spelers boven de 18 jaar WEL 1,5 meter van elkaar te houden, bv.in kleedkamers en kantine.

• Trainers en leiders houden toezicht op de afspraken bij rondom trainingen en wedstrijden.

• Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld en spreekkoren is niet toegestaan.

• Bij de entree van het kleedgebouw en kantine, staat een dispenser met desinfectiemiddel, gebruik deze bij het betreden van het gebouw.

• Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor het vervoer in een bus/touringcar geldt de verplichting van het dragen van een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Kleedkamers

• Kom net als bij trainingen , ook bij (oefen) wedstrijden, zoveel mogelijk omgekleed naar de club,(kan zeker gelden voor de thuisspelende teams, douchen na een training of wedstrijd mag ook thuis).

• We gaan de komende periode kijken hoe we dit verantwoord kunnen organiseren, dwz dat teams in shifts gebruik kunnen maken van de kleedkamer.

• Max 8 personen (incl 2 personen onder douche) in de kleedruimte en max. 2 personen tegelijkertijd onder de douche en houdt 1,5 meter afstand.

• Er worden geen wedstrijdbesprekingen gehouden in de kleedkamer.

• Ouders in kleedkamers (voornamelijk bij pupillen) zijn niet toegestaan

• Tijdens de pauze van de wedstrijd, blijven we, wanneer mogelijk op het veld.(afhankelijk van het weer)

• Verantwoordelijkheid voor juist gebruik van de kleedkamers ligt bij de trainers/ leiders.

Ouders en toeschouwers

• Per veld mogen wij, zonder reserveringen, gezondheidscheck en toewijzen van plaatsen, maximaal 250 toeschouwers ontvangen (vol=vol). Voor binnen geldt maximaal 100 personen.

• Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

• Draag een mondkapje vanaf 13 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.

• houdt 1,5 mtr afstand van elkaar,

• registratie op het inschrijfformulier is verplicht ( bij ingang)

• Iedereen moet zitten,ook op het terras, minimaliseer rondlopen en vol=vol

• Let op en houdt rekening met de borden en aangegeven routing.

• De ingang van de kantine is gewijzigd, we gebruiken nu de terrasdeuren bij het overdekt terras als ingang, als uitgang gebruiken we de deur bij de toiletten (normale) om bij veld 1 te komen en de dubbele deuren aan de zijgevel van de kantine om bij veld 2 te komen.

• Gebruik binnen en op het terras alleen de beschikbare stoelen, staand nuttigen van drankjes is niet toegestaan.

• Als binnen alle stoelen bezet zijn, ga je naar buiten op het terras of naar huis (vol=vol).

• Om contacten te minimaliseren: per tafel 1 vaste persoon die de bestellingen aan de bar doet.

• Maximaal 1 persoon tegelijk in de toiletruimte´s.

• Betaal zoveel mogelijk met de PIN.

We wensen iedereen weer ontzettend veel voetbalplezier het komende seizoen en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol. Samen krijgen we dit onder controle!

Tot ziens op het ¨Oostersportpark¨!