• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • Samenwerking Bruse Boys, Duiveland en SKNWK

  17 jun 2020
 • Het afgelopen half jaar zijn vertegenwoordigers van de jeugdafdeling en damestak van Bruse Boys, S.V. Duiveland en SKNWK diverse keren bij elkaar gekomen om te komen tot een samenwerking voor meisjes, dames en de hoogste jeugdelftallen. Dit heeft er onlangs toe geleid dat we ook daadwerkelijk gaan samenwerken in het seizoen 2020/2021.

  Al enkele jaren constateren zowel Bruse Boys, S.V. Duiveland als SKNWK dat het aantal spelende leden bij de meisjes, dames en hoogste jeugdteams een dalende trend vertoond. De bevolkingsprognoses voor de nabije en verdere toekomst geven aan dat er sprake zal zijn een verdere vergrijzing en in potentie minder (jeugdige) aanwas per vereniging. Aangezien de verenigingen op relatief korte afstand van elkaar zitten, is het wenselijk de krachten te bundelen om het ‘product’ voetbal voor alle doelgroepen ook in de toekomst aan te kunnen bieden.

  Voor wat betreft het vrouwenvoetbal geldt dat Bruse Boys, Duiveland en SKNWK een samenwerkingsverband aangaan voor de dames en meiden onder de 17 jaar. Voor de categorie meiden onder de 15 jaar gaan Bruse Boys en Duiveland (achttal, zonder SKNWK) samenwerken.

  In het kader van de jeugdafdeling geldt dat alleen Bruse Boys en Duiveland een samenwerkingsverband aangaan, en wel voor de jongens onder 19, 17 en 15 jaar.

  Wij zullen de komende periode, met in ogenschouw de verdeling van het aantal speelsters en spelers per vereniging, bepalen waar de trainingen en wedstrijden (competitie, beker en vriendschappelijk) plaatsvinden en in welke tenues wordt gespeeld.

  Wij beseffen dat de samenwerking tussen de verenigingen een forse stap kan zijn voor de spelers en hun ouders en verzorgers. Wij zien echter een grote meerwaarde in samenwerking. Het komende seizoen moet ook aantonen wat de ervaringen zijn en of we volgend seizoen wellicht ook in andere leeftijdscategorieën gaan samenwerken. We zullen de samenwerking daarom zowel tussentijds als aan het einde van het seizoen evalueren.

  Met vriendelijke groet,

  Besturen en jeugdkader van Bruse Boys, S.V. Duiveland en SKNWK