• S.V. Duiveland krijgt kunstgras en een multifunctionele speelkooi!

2 dec 2021
  • Begin november is bekend geworden dat de Gemeente Schouwen-Duiveland de aanleg van een volledig kunstgrasveld en de aanleg van een speelkooi heeft opgenomen in de begroting voor 2022-2025. Dit betekent dat we de komende jaren het “Oostersportpark” een ware update kunnen geven. Nadat we recent al de sportveldverlichting hebben vervangen naar LED mag de gedane toezegging met recht een geweldige opsteker genoemd worden!

Al jaren zijn we achter de schermen aan het werk om de accommodatie up to date te houden. Echter we liepen tegen een beleid aan waarbij er vanuit de Gemeente niet meer geïnvesteerd werd in de “kleinere” voetbalaccommodaties op Schouwen-Duiveland. Het tij is nu gekeerd en eindelijk wordt ons geduld en doorzettingsvermogen beloond!

Er is voor gekozen om het tweede veld om te laten bouwen naar kunstgras. Belangrijke reden is onder andere dat we daar jaren geleden al een lichtinstallatie hebben aangelegd. We kunnen dus vanaf 2022 gedurende een heel seizoen trainen en spelen op een kwalitatief goed veld. Dit is erg belangrijk voor onze leden, maar ook voor bijvoorbeeld trainers en andere partijen die gebruik kunnen maken van onze accommodatie.

Onderdeel van dit plan is dat het trainingsveld wordt opgegeven en mogelijk kan hier de speelkooi worden gerealiseerd in combinatie met andere openbare voorzieningen. De lichtmasten zullen dan verplaatst worden naar het eerste veld. Het is altijd ons idee geweest om op deze manier bij te dragen aan de leefbaarheid van Oosterland en de accommodatie meer beschikbaar te stellen voor het dorp.

Het overleg over de realisatie van de genoemde plannen is al gestart. Vanuit S.V. Duiveland hebben wij al zeker anderhalf jaar allerlei voorbereidingen getroffen en de Gemeente staat open voor participatie en meedenken van onze kant. Dit scheelt namelijk tijd en mogelijk ook geld. Uiteindelijk zullen we ook een beroep doen op jullie om een steentje bij te dragen tijdens de uitvoering van de plannen.

Zijn er vragen over deze plannen kom dan bij één van de bestuursleden in de lucht!