• Vlag uit bij Zeelandia Middelburg en Clinge: KNVB laat clubs promoveren

26 mei, 2020 | MIDDELBURG - Het eerste elftal van voetbalvereniging Zeelandia Middelburg komt komend seizoen uit in de derde klasse op zaterdag. De club kreeg dinsdagochtend te horen dat de KNVB het verzoek om te promoveren heeft gehonoreerd.

• Kloetinge baalt: geen promotie, één doelpunt te weinig

26 mei, 2020 | KLOETINGE - Kloetinge is ook komend voetbalseizoen eersteklasser. De Zeeuwse club is daarover dinsdagochtend telefonisch en per mail geïnformeerd door de KNVB.

• KNVB bevestigt: eredivisie zaalvoetbal naar 16 teams

26 mei, 2020 | ZEIST - De KNVB heeft bevestigd dat de eredivisie zaalvoetbal vanaf komend seizoen uit 16 teams bestaat. Het bestuur amateurvoetbal van de voetbalbond heeft voor de uitbreiding van 12 naar 16 teams gekozen, na uitgebreid onderzoek van het bureau Hypercube. Voor Groene Ster Vlissingen betekent het dat het aantal duels in de reguliere competitie van 22 naar 26 gaat.

• Derde divisies breiden uit naar achttien teams, maar in welke komt Goes uit?

25 mei, 2020 | VLISSINGEN - De derde divisies in het amateurvoetbal (zaterdag en zondag) bestaan komend seizoen beide uit achttien teams. De voetbalbond KNVB had eerder dit seizoen aangekondigd dat deze divisies uit zestien teams zouden bestaan.

• Bescheiden vertrekker Douwe de Kok: ‘Er is niks mis met een dienstbare speler’

25 mei, 2020 | TERNEUZEN - ‘Douwe, sta je rechtsback vandaag? Ja? Oh, gelukkig.’ Het waren de wat plagerige woorden van de destijds VC Vlissingen-speler Jonathan Constansia, gericht aan het adres van Douwe de Kok (27), die toen nog met Terneuzen actief was in de eerste klasse. ,,Ik dacht echt: hopelijk overleef ik dit en word ik niet voor gek gezet’’, haalt De Kok de herinnering uit zijn tienerjaren boven.