• Welkom bij S.V.Duiveland!

• Tribune geeft s.v Duiveland smoel.

OOSTERLAND - Je kunt maar beter voorbereid zijn. Het eerste team van sportvereniging Duiveland stevent af op het kampioenschap in de vierde klasse. Voetbal met klinkende resultaten, daar willen voetballiefhebbers best voor gaan zitten. Dat kan straks letterlijk op een nieuwe tribune naast het hoofdveld.

Tot aan vorige week had s.v. Duiveland in de 4e klasse geen punt laten liggen. Er werd soms met dubbele cijfers gewonnen. Vorige week zaterdag liep het in Burgh-Haamstede anders: FC De Westhoek won van de zwartgele mannen uit Oosterland. De uitslag doet niets af aan de bouw van de tribune.

Daarmee werd vorige week ook begonnen. David Jasperse is er vanaf het eerste moment bij. ,,Toen s.v Ouwerkerk stopte als club is het balletje gaan rollen. We zijn vorig jaar zomer de stellage van hun tribune gaan halen. Zij hadden twee rijen hoog. Wij maken er drie rijen hoog van en zetten de tribune op een betonnen verhoging. Zo zie je net iets meer. Een tribune geeft wat meer smoelwerk aan de entourage dan dat je er alleen maar langs de kant kan staan. Mensen kunnen nu uit de wind en regen zitten."

De tribune biedt plaats aan 60 personen. Die hoeven er niet speciaal een kaartje voor te kopen. ,,Ik denk niet er een run op de stoeltjes ontstaat", aldus Jasperse. Het materiaal is voor een zachte prijs gekocht. De tribune wordt in elkaar gezet door vrijwilligers, zoals Kees de Bruine. Hij controleert of de stellage wel goed vastzit. ,,Als we in de tweede divisie voetballen komt hier misschien ook verlichting en verwarming in." Rond mei moet de tribune klaar zijn. ,,Eerst maar eens kampioen worden", lacht Jasperse.

Bron: Provinciale Zeeuwsche Courant, vrijdag 22 februari 2019