• Publiek niet welkom bij sportwedstrijden!

17 nov 2021
  • Helaas is het niet meer toegestaan om publiek toe te laten bij sportwedstrijden. Omdat de berichtgeving niet altijd even helder en eenduidig is proberen we hier te verhelderen wat de regels (op het Oostersportpark) zijn.

Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende regels:

• Alle amateurs, senioren en jeugdspelers kunnen blijven voetballen.
    • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders. Ter verduidelijking een voorbeeld, de spelbegeleider van de JO-9 is NIET aan te merken als functioneel noodzakelijke vrijwilliger bij een seniorenwedstrijd. Rij-ouders zijn alleen toegestaan bij uitwedstrijden en dan tot het minimum beperkt.
    • Kantine is open voor bovengenoemde personen (functioneel noodzakelijke)
    • Ook spelers mogen een drankje halen (met spelers wordt bedoeld degene die op de accommodatie hebben gespeeld en bijvoorbeeld niet spelers die een uitwedstrijd hebben gespeeld). Om alle spelers van de laatste thuiswedstrijd en de functioneel noodzakelijke vrijwilligers de kans te geven een drankje te doen is de kantine geopend tot 18 u.
    • In de kantine en op het terras is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
    • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine en op het terras.
    • Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.

Aan bovenstaande bericht heeft de KNVB vandaag (18-11) nog het volgende verzoek toegevoegd. Wij verzoeken spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten. En wij adviseren besturen daarop toe te zien. Zo dragen wij als voetbalverenigingen bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

Op doordeweekse avonden zal de kantine gesloten blijven i.v.m. sluitingstijd.

We rekenen op uw medewerking.