• Omroep Zeeland op bezoek bij S.V. Duiveland

25 jan 2022
  • SportZeeland is in samenwerking met de provincie en de Zeeuwse gemeenten een initiatief gestart om alle Zeeuwen aan het sporten te krijgen.

Wat heeft dit met de club te maken?

De afgelopen jaren zijn het aantal sportverenigingen in Zeeland hard gedaald. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing en een stukje individualisme (Niet meer in teamverband sporten). Van het opheffen van Duiveland is momenteel absoluut geen sprake. Echter merken wij de gevolgen hiervan ook en wordt het steeds lastiger om levensvatbaar te zijn en te blijven. Voorbelden hiervan zijn de oprichting van de SJO in samenwerking met Bruse Boys en het teruggaan van vier naar drie senioren teams.

Hoe springen wij hier op in?

Samenwerking!

Al jaren is naast het voetbal de gym onderdeel van de vereniging. Vanaf dit jaar wordt ook de tak zelfverdediging toegevoegd. Al jaren wordt in de gymzaal in Oosterland op woensdagavond zelfverdediging gegeven in de breedste zin van het woord. Vanaf dit jaar zal dat onder de vlag van S.V. Duiveland zijn, want.. Samen sta je sterk! Hierover later meer..

Terug naar de video van Omroep Zeeland.

In Oosterland is sinds een tijdje een wandelgroep gestart om de gezondheid te bevorderen en daarnaast de sociale cohesie op het dorp te vergroten. Ook hierbij staat 'samenwerking' weer centraal. Zo zijn zowel de club, de fysio, de huisarts als SMWO verbonden bij dit initiatief. Iedere woensdag gaat deze groep de hort op. Uiteraard bent u van harte welkom om hier ook deel aan te nemen!

In onderstaande link kunt u de reportage van Omroep Zeeland vinden, met onder andere mooie sfeerbeelden van de jeugdtraining en onze voorzitter Hans aan het woord.