• Nieuws technische staf S.V. Duiveland.

30 jul 2020
  • Assistent trainer 1e elftal
    Zoals eerder al gemeld zal met ingang van het seizoen 2020 – 2021 Marcel Verschoor de nieuwe assistent zijn van hoofdtrainer Rohan de Geus. Marcel gaat na een aantal jaren jeugdteams van Duiveland te hebben getraind een nieuwe uitdaging aan. Vanaf september start hij met de trainer opleiding UEFA C van de KNVB. De TC ziet in Marcel een jonge ambitieuze trainer met de juiste drive en veel potentie. Daarom geven we hem binnen de club de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Wij wensen hem sportief succes met deze nieuwe uitdagingen.

Team manager 1e elftal
    Deze rol wordt eigenlijk al een aantal jaren ingevuld door André van Dijke. Hij deed dit naast zijn rol als assistent scheidsrechter. Vorig jaar werd deze rol ingevuld door speler Melvin Dooge, welke herstellende was van een hernia operatie. Gelukkig kan Melvin zich weer volledig gaan focussen op zijn rol als voetballer! Het is de wens en bedoeling dat André zich richting de toekomst meer zal gaan focussen op een rol als team manager. De rol van team manager is er een die serieus uitgevoerd dient te worden, zodat spelers en trainers zich volledig op het voetbal kunnen focussen. Wij achten André hier uitermate geschikt voor en wij denken dan ook dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Gevolg is wel dat hij zijn rol als assistent scheidsrechter zal gaan afbouwen.

Assistent scheidsrechter 1e elftal
    Het idee is om deze rol te verdelen over meerdere personen. De reden hiervoor is dat dit ons minder kwetsbaar maakt en dat een vrijwilliger meer flexibiliteit heeft. André heeft dit nu jaren aan een stuk alleen gedaan en zal zich, zoals gezegd, meer gaan richten op de functie als team manager. We zijn blij te kunnen melden dat we met Martin Capelle een eerste vervanger hebben kunnen vinden om de rol als assistent scheidsrechter te gaan vervullen. Het liefst willen we hier nog 1 en indien mogelijk 2 vrijwilligers aan toevoegen. Graag willen wij vragen kandidaten/belangstellenden zich te melden bij één van de bestuursleden of een lid van de TC.

Sportverzorging
    Op het gebied van sportverzorging kunnen wij in het nieuwe seizoen een beroep blijven doen op Hilda Jumelet-Leerstra en Jaap Vrij. Met beiden is de overeenkomst met één jaar verlengd. Dit betekent dat Hilda op de dinsdagavond op de club aanwezig is en daarnaast tweemaal per maand op de zaterdagmiddag. De andere twee zaterdagen zullen ingevuld worden door Jaap. We zijn erg blij met deze invulling, omdat een juiste verzorging nu eenmaal niet meer is weg te denken in de sportwereld. Daarnaast blijft het erg lastig om zulke kundige professionals te vinden.

Naast haar werkzaamheden bij S.V. Duiveland heeft Hilda haar eigen massagepraktijk aan huis in Bruinisse. Kijk eens op haar website voor een uitgebreide beschrijving van haar activiteiten; https://hjsportmassage.nl/

Hoofdtrainer 2e elftal
    Zoals ook al eerder gemeld zal Koos Kalf voor zijn derde seizoen trainer zijn van S.V. Duiveland 2. Ook hier zijn we uiteraard erg blij mee. De samenwerking is van beide kanten goed bevallen en waar het er eerder naar uit zag dat Koos in een andere rol binnen S.V. Duiveland verder zou gaan plakt hij er alsnog een derde seizoen aan vast. In het nieuwe seizoen zal Koos op de dinsdagavond geassisteerd worden door Ronald Zwager. Ook Ronald zal in september starten met de trainer opleiding UEFA C van de KNVB. Vanuit deze opleiding is er een stageteam benodigd om op die manier de theorie in de praktijk te brengen en ervaring op te doen.

We zoeken op dit moment nog naar een begeleider/assistent scheidsrechter die Koos en het team op de zaterdag zou willen helpen. Ook hier willen we aan kandidaten/belangstellenden vragen zich te melden bij één van de bestuursleden of een lid van de TC.

Keepers trainer senioren/jeugd
    Naast alle bovengenoemde zaken is er ook de wens om zowel jeugd als seniorenkeepers specifieke training te geven. We hebben dit de afgelopen jaren met verschillende vrijwilligers getracht in te vullen. Helaas is het nog niet gelukt hier iets structureels van te maken. Aangezien hier wel behoefte aan is heeft het zeker onze aandacht. Ook hier geldt ken je iemand die hier geschikt voor zou zijn, meldt dit dan bij één van de bestuursleden of een lid van de TC.

Materiaal 1e elftal
    Voor velen een bekende, maar altijd op de achtergrond en in de luwte opererend, is natuurlijk Mario van den Hoek. Al jarenlang verzorgt hij alle kleding en materialen van de eerste selectie. Een betrokken vrijwilliger die hier zeker ook een vermelding verdiend. Zijn contract is voor onbepaalde tijd en stilzwijgend levenslang verlengd! We zijn erg gelukkig om ook te kunnen melden dat Mario er in het nieuwe seizoen gewoon weer bij is!

Bestuur en TC wensen Marcel, André, Melvin, Martin, Hilda, Jaap, Koos en Mario veel plezier en succes in het aankomende seizoen 2020-2021!