• Welkom bij S.V. Duiveland!

 • Kan Duiveland al kampioen worden?

  5 apr 2019
 • Wij, als bestuur van SV Duiveland, willen en wilden vooral niet op de zaken vooruit lopen en het lot tarten maar gezien de grote hoeveelheid vragen die we dagelijks krijgen over hoe het nu zit toch maar een kleine vooruitblik op wat er kan gebeuren.

  Om de eerste vraag te beantwoorden, kan Duiveland 1 op 6 april al kampioen worden? Ja dat kan. Maar dan dient wel alles mee te zitten. Ten eerste moet Duiveland dan zelf zien te winnen uit bij SPS, een ploeg die regelmatig verrassende uitslagen weet neer te zetten zoals bijvoorbeeld tegen concurrent FC de Westhoek.

  Om daar mee verder te gaan, FC de Westhoek moet winnen bij Rillandia uit wil het theoretisch nog de mogelijkheid houden om kampioen te worden bij een overwinning van Duiveland. Indien Duiveland wint en FC de Westhoek speelt gelijk dan komt Duiveland op 54 punten en FC de Westhoek op 40 punten. Na de wedstrijd van morgen heeft FC de Westhoek maar 4 wedstrijden meer te spelen, door het terug trekken van Hansweertse Boys, en kan dan nog maximaal 12 punten halen.

  Hoe zit het dan met Vrederust? Deze ploeg staat nu op 38 punten en alleen bij verlies van Vrederust morgen thuis tegen Waarde kan Duiveland kampioen worden. Speelt Vrederust gelijk dan komt het op 39 punten en zoals gezegd Duiveland komt bij winst op 54 punten. Beide ploegen spelen na morgen nog 5 wedstrijden en daarin zijn er nog 15 punten te verdienen. Duiveland is dan wel officieus kampioen gezien het doelsaldo maar nog niet officieel. Wint Vrederust zijn thuiswedstrijd dan is er dus nog geen sprake van een kampioenschap.

  Mocht Duiveland niet winnen dan is er eveneens geen sprake van een kampioenschap. Dan gaan we volgende week verder met het schetsen van mogelijke scenario's.

  Wat we wel al kenbaar willen maken is het volgende. Mocht Duiveland 1 kampioen worden in de komende weken dan zal er dezelfde dag/avond een feest zijn in de kantine. We hopen dan met spelers, staf en iedereen die Duiveland een warm hart toedraagt van sponsors, supporters, vrijwilligers en andere belangstellenden het kampioenschap op een geweldige wijze te vieren.

  Maar om nog even terug te komen op het begin van dit stukje. Gras is groen, de bal is rond, je speelt 11 tegen 11, voetbal wordt niet op papier (of op een website) gespeeld maar op gras.....etc.

  We wensen spelers en staf ook de komende wedstrijden veel succes en plezier en dat geldt natuurlijk ook voor alle andere teams die al dan niet nog in de race zijn voor een kampioenschap.