• Inleveren plastic statiegeldflesjes bij S.V. Duiveland

1 dec 2021
  • Vanaf 1 juli 2021 zit er op kleine plastic flesjes statiegeld. Dit is een verplichting. Nu hebben we sinds enige tijd een aantal aparte rolemmers om deze flesjes in te leveren. Bij deze het verzoek de betreffende plasticflesjes in deze rolemmers te deponeren. Tevens de vraag om deze rolemmers ook nergens anders voor te gebruiken.

Welke flessen? Alleen de plastic flessen van frisdranken en waters vallen in het statiegeldsysteem. Dus niet de flessen van sap, zuivel of siropen. Op hervulbare bierflesjes blijft statiegeld zitten; ze kunnen gewoon ingeleverd worden op de gebruikelijke plekken.

Door goed gebruik te maken van de bakken help je het milieu en je steunt de club. Het statiegeld van de op deze manier verzamelde flesjes komt namelijk ten goede aan de club.

Bij voorbaat dank voor de medewerking!

Voor meer info: www.statiegeldnederland.nl