• Welkom bij S.V.Duiveland!

• Duiveland 1 kampioen? Het hele verhaal!

11 apr 2019
  • Ja Duiveland kan a.s. zaterdag kampioen worden. Na de overwinning afgelopen zaterdag uit bij SPS heeft Duiveland het in eigen hand. Maar zoals vorige week al aangegeven, de bal is rond, we lopen liever niet op de zaken vooruit en hebben respect voor onze tegenstander(s).

Dat gezegd hebbende, wat zijn de scenario’s? Bij winst op SKNWK is het simpel, dan is Duiveland kampioen. Bij een gelijkspel wordt de afstand naar FC de Westhoek 10 punten en deze ploeg kan na zaterdag maar 9 punten meer halen en is dan uitgeschakeld voor een mogelijk kampioenschap. Alleen bij verlies van Duiveland, en winst van FC de Westhoek thuis tegen Vosmeer, heeft Westhoek nog een theoretische kans op de titel.

Voor wat betreft Vrederust is het een wat gecompliceerder verhaal. Bij een gelijkspel van Duiveland en winst van Vrederust uit bij WIK’57 zal Duiveland het feestje nog uit moeten stellen. Speelt Duiveland gelijk en Vrederust ook dan is Duiveland alsnog kampioen. De afstand blijft dan 13 punten met nog 4 wedstrijden te spelen na a.s. zaterdag. Hetzelfde scenario gaat op als beide ploegen verliezen. Echter zoals hierboven aangegeven dan houdt FC de Westhoek bij winst nog een theoretische kans op de titel.

Ondanks dat we het lot niet willen tarten zijn de voorbereidingen voor de viering van het kampioenschap in volle gang. Het programma (alles natuurlijk onder voorbehoud) ziet er als volgt uit. Indien Duiveland kampioen wordt zal direct na de wedstrijd de uitreiking van de bijbehorende medailles plaatsvinden door een vertegenwoordiger van de KNVB. Na de eerste drankjes zal er een rondrit gemaakt worden door het dorp op de "platte kar" (in dit geval een vrachtwagen van JP Boogert). Bij terugkomst is er voor selectie en staf een lekker broodje geregeld.

Voor de supporters zal gelijk na de wedstrijd gezorgd worden voor een gezellig muziekje door DJ Pim die ook s ’avonds gaat knallen (eindtijd schenken 23.30u, sluiting kantine 24.00u).

Bij deze nodigen we iedereen, supporters, sponsors, donateurs, leden, vrijwilligers, tegenstanders, etc., uit om te komen kijken en hopelijk gaan we er met zijn allen een mooi feestje van maken.

Wedstrijdbal voor de wedstrijd Duiveland 1 - SKNWK 1, aanvang 14.30 u, wordt geschonken door Snippenberg Transport waarvoor dank.