• Covid-19 update/aanpassing

2 okt 2020
  • Na een week vol Covid-19 perikelen, verschillende informatiestromen en heel veel overleg bij deze een aantal belangrijke zaken voor de wedstrijddag van morgen (en de komende weken) nog even op een rijtje gezet.

Standaardzaken blijven van toepassing, dus blijf thuis bij klachten en hou je aan de quarantaine regels als je zelf getest bent maar ook indien je close contact bent van iemand die positief is getest. Meldt dit bij trainers en bestuur.

1. Alle sportkantines gaan dicht. Het primaire doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar ook te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.
    2. Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) worden toegelaten. Wel toegelaten worden vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters. ”Rij-ouders” van jeugd t/m 19 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten. Let op, dit geldt dus niet voor ouders die hun thuisspelende zoon of dochter op het sportpark brengen.
    3. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt deze regel wel. Het is dus de bedoeling dat iedereen na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. Bijvoorbeeld voor morgen is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat spelers van het 3e na hun wedstrijd blijven hangen om naar de wedstrijd van het 1e te kijken en andersom is het niet de bedoeling dat spelers van het 1e zo vroeg aanwezig zijn dat ze als publiek aangerekend kunnen worden bij de wedstrijd van het 3e.
    4. Alle andere al bestaande richtlijnen en aanwijzingen zoals de meldplicht, blijven van kracht.

Daarnaast hebben we te maken met een maximum van 8 personen per kleedkamer. Om deze reden stellen we per team 2 kleedkamers ter beschikking. Dit houdt wel in, gezien het beperkte aantal kleedkamers, dat we zo kort mogelijk gebruik maken van de kleedkamers en dat we allemaal flexibel moeten zijn en soms even moeten wachten. We hebben er wel voor gekozen om thee te serveren in de rust. Dit zal neergezet worden op het moment dat er geen spelers aanwezig zijn in de kleedkamer en in overleg kan het ook buiten worden neergezet.

Voor meer informatie: