• 7X7 35/45 VOETBAL

5 aug 2020
  • Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed.

Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

7x7 voor- en najaarsreeks
    Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Op dit moment wordt er op Schouwen-Duiveland zo’n soort competitie gespeeld. De organisatie ligt bij de verenigingen onderling en dit is verder niet verbonden aan de KNVB 7x7 competitie.

7x7 competitie
    Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7x7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm.

Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag gespeeld.

Om een indicatie van de afstanden te geven hierbij een indeling van het afgelopen seizoen van één van de competitiereeksen: NOAD’67, Vosmeer, Tholense Boys, Halsteren, de Fendert, Prinsenland, Dosko, MOC’17, Lepelstraatse Boys.

Graag zouden wij bij S.V. Duiveland de mogelijkheid willen onderzoeken om een dergelijk team op te zetten. Voornaamste reden is het grote aantal senioren voor de drie elftallen die er zijn. Gezien de ervaringen van afgelopen jaren lijkt het oprichten van een vierde elftal een te grote stap. Met deze oplossing willen we een tussenstap bieden.

Dus ben je 35+/45+ en zou je nog graag spelen, plezier beleven en sociaal betrokken blijven? Meld je dan nu aan of vraag aanvullende informatie via één van onze Technische Commissie leden:

Jan Stouten – 0627047197 – jan.stouten@hetnet.nl
    Raymond Noomen – 0620638825 – thenoomens@zeelandnet.nl